Olakšajte mački život u zatvorenom prostoru

Foto: Shutterstock 

MAČKE su prirodni grabežljivci, a lov i divljanje po prirodi su im urođeni. No, to im često može predstavljati opasnost po život, posebno u gradskim sredinama. Zato bi trebali svojoj mački priuštiti zabavni prostor u svom stanu, a to možete postići na jednostavan način. Pročitajte nekoliko savjeta kako da mački olakšate život u stanu…

Napravite mačji vrt
 
Mačke obožavaju jednu biljku, a to je metvica. Od plitke četvrtaste posude napravite zelenu oazu u stanu, tako što ćete u nju posaditi ovu ili neku sličnu biljku, u kojoj će vaša mačka uživati. 

Napravite ili kupite penjalicu za mačku
 
One se obožavaju penjati. Ako u stanu nemate grede ili druge slične površine, gdje bi vaša mačka mogla istraživati, nabavite neku od gotovih penjalica za mačke ili ako ste spretni, napravite ju sami. Vaša ljubimica će vam biti zahvalna.
 
Prilagodite balkon i terasu mački
 
Ako imate balkon ili terasu, prilagodite ih mački. Koliko god da je ona spretna, u žaru igre može se dogoditi da padne. Osigurajte balkon odgovarajuće postavljenom zaštitnom mrežom i zatvorite sve prolaze s kojih bi mogla pasti.
 
Osigurajte joj dovoljno sunca
 
Mačke se obožavaju izležavati na suncu. Blizu prozora, balkonskih vrata ili nekih sličnih staklenih zidova, kroz koje dopire sunčeva svjetlost, osigurajte dovoljno prostora na kojem se vaša mačka može ugodno izvaliti i uživati.
 
Samo za najhrabrije
 
Ako baš želite da mačka osjeti vanjski svijet, nabavite specijalnu lajnu za mačke pa ju izvedite u šetnju. No, morate voditi računa da u blizini nema pasa, jer biste se mogli naći u problemu.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara