Ova Peruanka brine o čak 175 bolesnih mačaka

Foto: Screenshot

NEKI ljudi za kućnog ljubimca imaju jednu mačku, dok ih ova gospođa ima čak 175.

Da, dobro ste pročitali. Maria Torero iz Perua po zanimanju je medicinska sestra. I dok preko dana vodi brigu o ljudima, u svoje slobodno vrijeme brine se o bolesnim mačkama.
 
I to ne mislimo na jednu ili dvije mačke, već njih 175. Barem je ta brojka iznosila toliko, kad je zadnji put brojala. Kako je sama otkrila, ona to radi samo zato što vjeruje da životinje trebaju ljubav i brigu posljednjih godina svog života, a vjeruje kako rijetko tko želi usvojiti odraslu mačku, koja k tome ima leukemiju. Upravo zato, tu je uloga preuzela ona.
 
Prema Američkom društvu za sprječavanje okrutnosti prema životinjama, mačja leukemija ne može se prenijeti na ljude ili druge vrste. Maria tako nesebično skuplja mačke lutalice s ceste te ih testira na mačju leukemiju. Ako ju imaju, što većina odraslih lutalica ima, ona ih donosi doma, kako bi im bar malo uljepšala preostale godine života.
 
Maria se o mačkama brine od svoje plaće te donacija dobrih ljudi, a troši otprilike 1785 dolara mjesečno. Svaka ima svoje ime te čak imaju male mačje košuljice koje nose. U brizi o bolesnim mačkama pomažu joj i njezino troje djece.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara