Pet zdravih začina za vašeg psa

Foto: Shutterstock

UZ TO što je utvrđeno da imaju antikancerogena svojstva, ovi začini osvježavaju daj, smiruju želučane tegobe i pritom su sigurni za pse.

1. OriganoPoznat kao dodatak za pizzu, origano sadrži visoku razinu antioksidanasa i flavonoida. Ovaj netoksični začin koristi se za umirivanje probavnih problema, proljeva i plinova.

2. RužmarinOva biljka je bogata željezom, kalcijem i vitaminom B6. Također, ovaj začin se pokazao kao dobar antioksidans, a pri tom je siguran za pse.

3. MentaOva aromatična biljka se još od davnina koristi za ublažavanje želučanih tegoba, plinova i mučnine. Uz to, novim je istraživanjima otkriveno je nana štiti od radioaktivnosti i ublažava posljedice kemoterapije kod životinja. Ova biljka nije toksična za pse, ali se ne preporučuje konzumiranje u velikim količinama.

4. BosiljakPoznata po ukusnom pestu, ova biljka je vrlo zdrava za sve nas. Djeluje kao antioksidans, a poznata je i po antivirusnim i antimikrobnim svojstvima. Sljedeći put kada spremate jelo sa svježim bosiljkom, začinite malo i obrok vašeg psa.

5. PeršunOva lisnata biljka bogata je flavonoidima, antioksidansima i vitaminima, a također sadrži i likopen i karoten. Peršun se već dugo koristi za liječenje pasa, najčešće za umirivanje želuca i osvježavanje daha.

Najsigurniji način da potaknete prehranu vašeg psa, jest da začinite njegov obrok. Malim psima dodajte tek malo začina, a za velike ne više od jedne žličice. Začine možete dodati i u poslastice koje same pripremate vašim psima, piše portal Životinje.rs.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara