Potpišite i vi: Prikupljaju se potpisi za izgradnju "no kill" skloništa u Koprivnici

Potpišite i vi: Prikupljaju se potpisi za izgradnju "no kill" skloništa u Koprivnici

Foto: Udruga Argus

POTAKNUTI lošim stanjem u Koprivnici glede zbrinjavanja napuštenih pasa, udruga za zaštitu napuštenih životinja Argus poziva građane Koprivnice i sve ostale na potpisivanje peticije za izgradnju "no kill" skloništa za zbrinjavanje napuštenih životinja od strane lokalnih vlasti u gradu Koprivnici. Peticiju potpišite OVDJE.

> Užas u koprivničkom azilu: Psi se grizu do smrti, volonterima zabranjen pristup

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za problem napuštenih životinja Grada Koprivnice trenutno je nadležna Veterinarska stanica Koprivnica koja nema dovoljni kapacitet te u svom radu krši odredbe Pravilnika o radu skloništa i Zakona o zaštiti životinja. Volonteri udruge Argus su takva kršenja Pravilnika o radu skloništa i Zakona o zaštiti životinja prijavili Ministarstvu poljoprivrede, a svoje izjave osvjedočili su brojnim fotografijama snimljenim u samom prostoru skloništa tijekom 2014. godine. Nakon toga im je zabranjen pristup u sklonište, zabranjeno je bilo kakvo fotografiranje pasa i samog prostora i sve informacije o psima koji se nalaze u skloništu skrivene su od javnosti koja isto sklonište financira putem gradskog proračuna", ističu iz udruge.

"Zajedno pozivamo nadležne vlasti da hitno poduzmu potrebne mjere za ostvarivanje projekta izgradnje 'no kill' skloništa za napuštene životinje u Koprivnici gdje bi primljene životinje čekale na buduće udomitelje u prikladnim uvjetima u skloništu koje nudi humano rješavanje problema te značajno podiže ugled cijele zajednice. Zajedno se želimo izboriti za to da Koprivnica postane grad koji će po ugledu na razvijene europske gradove problem napuštenih pasa rješavati humano. Novčanim sredstvima izdvojenim u tu svrhu možemo za svaku napuštenu životinju stvoriti priliku za siguran život, a ne smrt", završava se priopćenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara