Pseći kolačići sa slaninom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
AKO želite svog ljubimca počastiti posebnom poslasticom, donosimo vam fini receptić.
Sastojci:
1 šalica maslaca od kikirikija
3/4 šalice nemasnog mlijeka
1 jaje
2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
1 žlica praška za pecivo
1/3 šalice zobi
2-3 trake slanine (nasjeckane).
Postupak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a protvan obložite s papirom za pečenje.
2. U velikoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte maslac od kikirikija, mlijeko i jaje te smjesu dobro izlupajte, kako vam nigdje ne bi ostale kvržice.
3. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Možda ćete morati izvaditi smjesu iz zdjele te miješanje nastaviti rukama.
4. Zatim dodajte i zob i isjeckanu slaninu. Tijesto mora biti izuzetno gusto i teško.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
5. Razvaljajte tijesto i pazite da ono ne bude pretanko, ali ni predebelo. Izrežite ga na komadiće po želji.
6. Pecite prvo 18-20 minuta, a zatim ih izvadite iz pećnice, okrenite te pecite još 10-12 minuta.
7. Ostavite da se potpuno ohlade, prije posluživanja.
8. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku do tjedan dana.
9. Zamrznuti mogu izdržati do 2 mjeseca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati