Psi spašeni s farme mesa u Južnoj Koreji čekaju sretne domove

Psi spašeni s farme mesa u Južnoj Koreji čekaju sretne domove

Foto: Screenshot Youtube

23 psića spašena su s jedne farme u Južnoj Koreji, od ljudi kojima nije bila namjera pretvoriti ih u kućne ljubimce.

Humane Society International ovog je tjedna napravio još jedno dobro djelo te su pritom spasili 23 psića, koja su na jednoj farmi u Južnoj Koreji čekali da budu pretvoreni u meso.
 
Farma se nalazi u blizini Seoula, a nakon spašavanja nesretnih pasa, vlasnik iste morao je potpisati ugovor kojim se obvezao da će predati sve pse te da se više neće baviti takvim okrutnim poslom. HSI se, s druge strane, obvezao kako će pomoći farmeru da započne drugačiji posao, odnosno da započne novi posao sa usjevom po želji.
 
Iako mnoge azijske zemlje tradicionalno imaju pse na jelovniku, Koreja je jedinstvena po tome što postoje farme, na kojima se psi posebno uzgajaju, kako bi se kasnije pretvorili u meso. "Ovi psi ambasadori su kampanje koju smo pokrenuli, kako bi smanjili potrošnju psećeg mesa u ovoj zemlji", otkrili su iz udruge.
 
Ovi psi uspjeli su izvući živu glavu, a uskoro će postati i nečiji kućni ljubimci. Bit će potrebno puno ljubavi i truda, s obzirom da su cijeli svoj život proveli u minijaturnim kavezima, no sigurni smo kako će se uz prave vlasnike brzo oporaviti, jer to je ono što im mi od srca želimo.
 
Također, nadamo se da će se ova inicijativa proširiti svugdje gdje je to potrebno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara