Psi za malo ljenije vlasnike: Koje pasmine zahtijevaju najmanje brige?

Foto: Shutterstock

PSIMA treba brige, ljubavi i pažnje. Međutim, ne moraju biti teret. Ovih nekoliko pasmina zahtijeva najmanje vježbe, čišćenja i treninga pa su idealni za pomalo lijene vlasnike, ili one koji su u stanu ili mnogo rade, a žele psa koji će odgovarati takvom ritmu.

1. Čivava

Čivava je najmanja pasmina na svijetu. Ovaj je pas tako malen da vam stane u torbicu i možete ga svuda nositi sa sobom. Treba im minimalno vježbe i četkanja, ali se ne preporučuje ako ima djecu ili druge životinje.

2. Mješanac mopsa i bigla

Ovaj mješanac zahtijeva vrlo malo brige, a neodoljiv je. Ima miran, ali veseo karakter i sa svima se slaže - odraslima, djecom i drugim ljubimcima. Dobro se snalazi u kućama i stanovima. Linja se u proljeće i možda će mu trebati nešto više čišćenja ako je mopsova strana dominantna. Ne trebaju mnogo četkanja ni vježbe, osim uobičajene šetnje.

3. Japanski chin


Ovaj maleni pas je tih i pametan. Slaže se s djecom i ostalim ljubimcima. Treba ga redovito četkati, ali mu ne treba mnogo vježbe ni treninga.

4. Kineski kukmasti pasIdealan je ako ne želite psa koji se linja. On ima samo malo dlake na glavi, repu i nogama i najbolji je izbor za osobe alergične na pse. Zaigran je, ali ne i hiperaktivan i dobro se slaže s djecom. Ima sklonost izgorjeti na suncu, kao i neke kožne alergije, pa na to treba paziti.

Među pasminama koje se lako održavaju još su bichon frise i velški korgi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara