Šapica iz Zaprešića: "Očajni smo, opet smo na početku, hitno tražimo zemljište za novi azil"

Foto: Facebook (Udruga Šapica)

VIŠE SMO puta pisali o problemima u kojima se našao azil Dubravica za čije se štićenike godinama brinu volonteri udruge Šapica, ali ljubitelji životinja iz Zaprešića sada su se doista našli pred zidom.

> Upoznajte tužne njuške: Zatvara se azil Dubravica, ovim psima najhitnije treba dom

> Azilu u Dubravici prijeti zatvaranje! 52 psa ostaju bez krova nad glavom, a gradske vlasti ne žele pomoći!

> I vi možete pomoći - Neizvjesna sudbina azila u Dubravici: "Mobilizirat ćemo cijelu zemlju"

"Dragi prijatelji, nakon višemjesečnog natezanja i dalje smo na početku, nemamo zemljište za novi azil. Ovim putem se obraćamo svima za pomoć! Hitno tražimo poljoprivredno zemljište za kupiti, površine minimalno 3000 kvadratnih metara i minimalno 500 metara udaljeno od prve kuće - naselja na području Zaprešića ili jedne od sljedećih općina: Brdovec, Bistra, Jakovlje, Dubravica, Luka, Marija Gorica i Pušća.

Podrazumijeva se da zemljište ne smije biti poplavno, kao ni da bude na brijegu jer takve lokacije nisu podobne za gradnju azila. Svoje ponude s brojevima čestice i čistim vlasništvom možete slati na mail sapica@sapica.hr ili se raspitati na telefonskom broju 095 926 3234.

Očajni smo i bez rješenja na vidiku! Apsolutno smo i na početku kao u studenom i do nikakvog rješenja nije došlo svih ovih mjeseci", istaknuli su na Facebooku.

Usprkos predanom trudu volontera, kompromisno rješenje nije pronađeno

Podsjećamo, sredinom listopada prošle godine azil Udruge Šapica je na poziv susjeda posjetila veterinarska inspekcija koja je utvrdila nedostatke te nadležnima dala rok od 60 dana da ih uklone. Azil je u vlasništvu Veterinarske stanice Zaprešić i s volonterima udruge Šapica skrbi za životinje iz čitavog zapadnog dijela Zagrebačke županije jer na tom potezu nema ni jednog drugog azila. Sklonište ne zadovoljava zakonom propisane uvjete i u Šapici su toga svjesni.

U zaprešićkoj Gradskoj upravi rekli su im da novca za novi azil nema te im savjetovali da sredstva pokušaju prikupiti medijskom kampanjom i donacijama, dok će oni za to vrijeme potražiti prikladno zemljište. Odmah su pokrenuli akciju kako izvršili preinake koje je naložila inspekcija, ali njihov trud nažalost nije bio dovoljan.

Ako imate zemljište za ponuditi, ili bilo kakvu drugu pomoć, javite se volonterima Šapice.

Kontakt:
095 926 3234
sapica@sapica.hr
www.facebook.com/sapicahr
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara