Schengenfest i Azil Dumovec pomažu napuštenim životinjama!

Schengenfest i Azil Dumovec pomažu napuštenim životinjama!

Foto: Press Foto

ORGANIZATORI koji kontinuirano diktiraju glazbene trendove i dovode najpoznatija glazbena imena, ove godine u Vinici od 1.-3- kolovoza pripremaju novo izdanje najvećeg slovenskog ljetnog festivala SCHENGENFESTA!

Novost je suradnja sa zagrebačkim azilom Dumovec  i ljubljanskim skloništem Zavetišće koja ima dva cilja: prvi je podsjetnik na potrebu udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca, a drugi je skretanje pažnje na nenapuštanje ljubimaca zbog odlazaka na godišnji odmor. Ovakvim tipom suradnje Schengenfest pokazuje svoju društveno odgovornu ulogu jer ljubav i briga za životinje obaveza su svih nas, a pogotovo onih koji imaju svoje mjesto u medijskom prostoru.

Puno ideja, puno novih informacija, izvrstan line up koji uključuje imena svjetskih i regionalnih zvijezda – Die Antwoord, HIM, Djaikovski, Klangkarousel, Bajaga, Morcheeba…, širenje suradnje, jačanje društvene odgovornosti, drugačiji, bolji razvijeniji…sve to i više od toga karakterizira ovogodišnji Schengenfest.

Azil Dumovec već godinama apelira na udomljavanje svojih štićenika putem najrazličitijih manifestacija; od modnih revija, koncerata ili pak boraca Final Fight Championshipa. Suradnja sa Schengenfestom zamišljena je kao simpatično povezivanje glazbe i životinja što ćete vidjeti u promotivnim videima. Zato će psi ili mačke Dumovčani u sljedećih nekoliko tjedana  uživati u Laibachu, Djaikovskom, Morcheebi  dok će neki pak totalno „zabrijati“ na ekstremni dvojac Die Antwoord! Sve ćete moći pratiti putem video spotova skrojenim isključivo za ovu prigodu kako bi  skrenuli pažnju na one koji čekaju možda baš vas, a Azil Dumovec dobit će priliku zajedno sa ljubljanskim Zavetiščem predstaviti se „uživo“ brojnim posjetiteljima festivala od 1. – 3. kolovoza. Službeni video suradnje možete pogledati ovdje:


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući ovakvim prilikama, azil podiže svijest o odgovornom postupanju prema kućnim ljubimcima što dugoročno uvelike olakšava rad skloništa, povećava broj onih koji aktivno pomažu životinjama i time pridonosi da na ulicama Zagreba (i Ljubljane) bude sve manje napuštenih kućnih ljubimaca.

Zbog ove suradnje, Schengenfest i azil Dumovec pripremili su vam zanimljive materijale (video uratke, facebook covere i fotografije sa simpatičnim „porukama“ ), koje ćete moći preuzimati u narednih nekoliko tjedana na facebook stranici AZILA DUMOVEC.

Sve ostale informacije pratite na stranicama festivala: www.schengenfest.si i facebook Schengenfest!  Uključite se !

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara