Slijedi prva Pseća olimpijada: Kampanja "Nogometne njuške" privodi se kraju

Slijedi prva Pseća olimpijada: Kampanja "Nogometne njuške" privodi se kraju

Foto: Press Foto

KAMPANJA "Nogometne njuške" polako se približava kraju ili možda novom početku. 

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo u suradnji s Hrvatskom Udrugom "Nogometni sindikat" i instruktorima Aykon Line k9 tima, proteklih su dva tjedna obišli devet prvoligaških nogometnih klubova, sa svrhom promoviranja odgovornog vlasništva te poticanja starih i novih vlasnika na aktivno bavljenje s kućnim ljubimcima. 
 
Uz to, Udruga Indigo ovim putem najavljuje i projekt Sportske njuške te "Pseću Olimpijadu".
 
Po prvi puta u Hrvatskoj, u rujnu će vlasnici pasa moći sudjelovati u olimpijadi s desetak disciplina te pokazati koliko su zapravo ponosni vlasnici svojih pasa.
 
Do sada je ekipa posjetila : Nk Slaven Belupo, Nk Zagreb, Nk Lokomotiva,NK Osijek, NK Hajduk, NK Split, NK Zadar, RNK Rijeka te NK Istra 1961.
 
Zadnji klub koji će vesela ekipa posjetiti je GNK Dinamo, 18.05.2015.u 16:30. 
 
Svi nogometaši podržavaju rad Udruge Indigo te udomljavanje zapostavljenih, napuštenih, zanemarenih i zlostavljanih životinja te smatraju da  je odgovorno vlasništvo vrlo bitna stavka, a aktivnim bavljenjem s psom, moguće je postići odlične rezultate i riješiti sve moguće probleme te time i doprinijeti smanjenju broja napuštenih i zanemarenih životinja. 
 
Do sada su prave sportske njuške bili mala Buttercup, staffordica kojoj je život visio o niti te Toy, samojed spašen s ceste. Koga će Indigovci dovesti u GNK Dinamo, saznajte u ponedjeljak. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara