Slijepi Jeffrey i njegov pažljivi brat i vodič Jermaine pronašli dom

Slijepi Jeffrey i njegov pažljivi brat i vodič Jermaine pronašli dom

Foto: Facebook (Chester County SPCA)
Video: Facebook

PRIJE nekoliko smo dana objavili priču o psećoj braći Jeffreyju i Jermaineu kojih je dirljiva fotografija na kojoj leže zagrljeni u skloništu za životinje obišla svijet. Udruzi je pristiglo preko 10 tisuća upita i mnogo zahtjeva za udomljenje. Psi su danas napokon pronašli udomitelje.

 

Jeffrey je slijep, a Jermaine je posvetio život upravo njemu i služi mu kao vodič, cijelo je vrijeme uz njega i pomaže mu u kretanju i orijentaciji. "Ova bezuvjetna ljubav i predanost koje psi pokazuju zaista je inspirirajuća", piše na Facebook grupi društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba su psa pronađena na ulicama Philadelphije. Stari su oko osam mjeseci i teže oko 16 kilograma. Vjeruje se da će u punoj veličini težiti oko 23 kilograma. Uvjet je da se udome zajedno zbog odnosa koji stvorili. Obojica su kastrirani, mikročipirani i pregledani.

Psi u novom domu već u ponedjeljak

Kako pišu strani mediji, udruzi Operation Ava javljali su se ljudi od Južnoafričke Republike do Australije, svi sa željom da udome ove razigrane mlade pse. Međutim, jedan se par istaknuo, i to iz susjedstva iz Springfielda u Philadelphiji - Jonathan Hochman i Veronica McKee. Psi će se u novi dom zaputiti u ponedjeljak.

Jedan od prvih zadataka novih vlasnika bit će odvesti Jeffreyja kod veterinara oftalmologa kako bi provjerio može li mu se vratiti vid. "Veterinar koji ga je pregledao smatra da je osmomjesečni mješanac labradora i pit bulla potpuno izgubio vid na lijevom oku, ali da desnim ipak vidi siluete", ispričao je Hochman za portal Today.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara