Sve su im to napravili ljudi, a sada trebaju vašu pomoć!

Sve su im to napravili ljudi, a sada trebaju vašu pomoć!

Foto: Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo

LAVA, Puma, Smiley i Melkior su četiri zapostavljene, zanemarene, zlostavljane i napuštene životinje. Nalaze se pod skrbi Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo i trebaju vašu pomoć da ozdrave.

Da vas upoznamo...

Smiley je mačak pronađen na cesti. Neuhranjen, pun rana, deformiranog uha i loše ravnoteže. Odveden je u Veterinarsku bolnicu Hospivet gdje se drage doktorice trude da što prije dođe k sebi. FIV (mačja sida) je pozitivan, ima tešku upalu uha, imao je apsces ispod noge koji je saniran, od zubiju ima samo dva očnjaka i krnju od kutnjaka. Uz sve ovo Smiley ima i problema s ravnotežom. Kada bude dovoljno jak, biti će kastriran i nada se da će pronaći dobar i topli dom. Smiley se unatoč svim problemima jako, jako voli maziti.Nakon Smileya pronađen je Melkior, još jedan jadan mačak s ceste, naravno, nekastriran. Melkior je prepun parazita šugaraca. Tijelo mu je puno rana i trenutno je također na liječenju u Hospivetu gdje se polako oporavlja, no oporavak će biti dug i težak..Nakon što se oporavi od šuge, bit će kastriran. Melkior je kao i Smiley, jako mazan i umiljat. Unatoč tome što je sav izranjavan, on i dalje želi kontakt s ljudima.Puma
je mala maltezerica napuštena u Gajnicama. Malena ima oko sedam-osam godina, tešku upalu uha, cherry eye koji nikada nije tretiran te si je izgrebala rožnicu. Osim toga, Puma ima u mjehuru kamen veličine oraha što joj jako otežava uriniranje i defekaciju. Crijeva su joj puna izmeta jer malena od boli ne želi obaviti ništa. Posljedica trpljenja takve boli je djelomična inkontinencija. Zubići su joj u užasnom stanju, nokti nikada rezani.. Puma mora ići na tri operacije i biti sterilizirana. Ona je hrabra te, usprkos svemu, vjeruje ljudima i želi se maziti.Lava je mala američka stafordica stara svega tri mjeseca. Nju su kupili da bi se djeca imala čime igrati, ali mi očito nisu objasnili kako se igrati sa psom. Lava ima frakturu zdjelice. Ostavili su je 14 dana u mračnoj štali dok se borila za život i vukla zadnje noge. Lava trenutno hoda prilično nespretno s prijelomom koji nije zarastao. Mala Lava je veselo malo slatko čudo koje će vjerojatno trebati operaciju."Dragi prijatelji životinja, Smiley, Melkior, Puma i Lava nisu zaslužili ovo stanje, nisu odabrali biti bolesni. Sve ovo je čin (ne)čovjeka. Svi zaslužuju šansu pa tako i ovo četvero siročića koji su, kad su bili zdravi, bili dobro, a kada je došlo do problema, ostavljeni su kao krpene lutke na smeću", ističu iz udruge Indigo kojoj treba financijska pomoć za pokrivanje veterinarskih troškova kako bi pomogli ovim divnim, a zlostavljanim stvorenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako možete pomoći, javite se udruzi Indigo ili uplatite direktno na njihov račun

Podaci za uplatu:
IBAN : HR1123600001102382959
SWIFT : ZABAHR2X
Zagrebačka banka
*kao opis plaćanja stavite ime životinje kojoj želite pomoći

Kontakt:  
udruga.indigo@gmail.com
+385912226683
+385915241599
+385959105562
+385994338080
+385912122112

Hvala vam u ime svih njuški!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara