Sve više samaca potrebu za ljubavlju utažuje ljubimcima: Ne prigovaraju i bezrezervno vole

Sve više samaca potrebu za ljubavlju utažuje ljubimcima: Ne prigovaraju i bezrezervno vole

Foto: Shutterstock

AMERIČKA istraživanja pokazuju da samci potrebu za ljubavlju vrlo često utažuju - ljubimcem.

Američki savez veterinarske medicine (AVMA) objavio je knjigu statističkih podataka koji pokazuju da je došlo do značajnog porasta broja samaca koji imaju ljubimce u odnosu na 2006. godinu.

> Desetina žena ljubimca voli više od partnera, a trećina ih voli jednako

> Kako nam ljubimci pomažu smanjiti stres?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Iscjeljujuća veza? Kako nam ljubimci pomažu i kako mi pomažemo njima?

Prema AVMA-u od 2006. do kraja 2011. broj samih muškaraca koji imaju ljubimca porastao je s 34 na 44 posto, a broj samih žena s 47 na 57 posto. Broj razvedenih, rastavljenih ili udovaca koji imaju ljubimce narastao je s 51 na 60 posto. Ukupno je broj odraslih samaca koji imaju ljubimce od 2006. do 2011. narastao preko 16 posto. Istovremeno je broj obitelji koje imaju ljubimce narastao tek za 1,5 posto.

"Najvažnija uloga naših ljubimaca je da nas vole"

Držanje ljubimca ne doprinosi samo psihičkom i fizičkom zdravlju, nego općenito usrećuje ljude. "Najvažnija uloga naših ljubimaca je da nas vole. Nitko nije prestar, presiromašan ili prenesposoban da bi dobio ljubav i pažnju ljubimca. Oni nas vole nekritično i bezrezervno", komentirala je autorica knjiga o ljubimcima i stručnjakinja za životinjsko ponašanje Elizabeth Marshall za Huffington Post.

Samci su tako počeli biti svjesni ljubimca kao izvora ljubavi. "Zanimljivo je da sve više i više samaca otkriva utjehu i zadovoljstvo koje pružaju ljubimci. Oni snažno i pozitivno utječu na naše živote i svojim vlasnicima nude na jedinstveni način emotivno, psihološki i fizički pomažu", komentirao je predsjednik AVMA-e.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara