Svjetski dan divljih vrsta: Edukativni program u zagrebačkom zoološkom vrtu

Foto: Facebook (Zoološki vrt grada Zagreba)

SUTRA, 2. ožujka, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Svjetski dan divljih vrsta. Poseban će naglasak biti stavljen na ilegalnu trgovinu kućnim ljubimcima te trgovinu predmetima koji su izrađeni od ugroženih biljaka i životinja.

Prvo obilježavanje Svjetskog dana divljih vrsta u Hrvatskoj organiziraju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Državni zavod za zaštitu prirode i Zoološki vrt grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ujedinjeni narodi Svjetskim su danom divljih vrsta proglasili 3. ožujka. Tim se danom promiče bogatstvo i raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te ukazuje na problem ilegalne trgovine divljim vrstama. Naime, svake godine u međunarodnu trgovinu divljim vrstama ulaze deseci milijuna biljaka i životinja, bilo da se radi o živim ili mrtvim primjercima, njihovim dijelovima, derivatima ili proizvodima, a vrijednost međunarodne trgovine divljim vrstama iznosi preko 320 milijardi dolara godišnje.

Svjetski dan divljih vrsta obilježit će se u nedjelju od 11 do 16 sati u Zoološkom vrtu grada Zagreba prigodnim edukativno-zabavnim programom. Osmišljena su četiri iznimno zanimljiva edukativna kutka kroz koja će djeca moći naučiti sve o nezakonitu iskorištavanju i trgovini divljim vrstama. Zainteresirani će se, među ostalim, moći dotaknuti pauka ptičara.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara