Tko su najbolji zaštitnici obitelji među našim četveronožnim prijateljima?

Tko su najbolji zaštitnici obitelji među našim četveronožnim prijateljima?

Foto: Shutterstock

PSI se općenito smatraju vjernom zaštitom svojih obitelji.

I dok će većina pasa, u nedoumici, ipak zaštiti svoje obitelji, postoje neke pasmine koje su izvorno uzgajane za neku vrstu zaštite, što ih čini najboljim zaštitnicima među našim četveronožnim prijateljima. Donosimo 8 takvih pasmina. 
 
1. Bullmastiff
 
Ova pasmina uzgojeno kako bi čuvala velike posjede od nepozvanih gostiju, bez nanošenja štete. Često se nazivaju tihim čuvarima, a poznati su po svojoj vjernosti i neustrašivosti.
 
 
2. Shar Pei
 
Oni su toliko zaštitnički raspoloženi, da bez prave socijalizacije, vlasnici bi mogli završiti s psom, oko kojeg može biti samo njegova obitelj. Poznat je još i kao kineski borbeni pas.
 
 
3. Tibetanski mastif
 
Iako će ovaj nježni div prije odabrati kauč, nego neku aktivnost, kad je u pitanju zaštita obitelji, poznat je kao pas koji ne voli nikoga u svom domu, osim svoje obitelji. Uz to, vrlo su samostalni i dobro odgojeni.
 
 
4. Šnaucer
 
Još jedna pasmina uzgajana za zaštitu obitelji, koja ako nije pravilno socijalizirana, neće tolerirati da bilo tko ulazi u njihov dom.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
5. Pirinejski planinski pas
 
Iako je izvorno uzgajan za zaštitu ovaca, on je i odličan zaštitnik obitelji. To također znači da laje i to puno pa imajte to na umu prilikom odlučivanja.
 
 
6. Doberman pinč
 
Uzgajan da bude osobni čuvar, kao i Pirinejski pas, odličan je pas i za razna upozorenja.
 
 
7. Cane Corso
 
Često ga se miješa s Pit Bullom, zbog sličnog izgleda, no Cane Corso uzgajan je u Italiji kao pas čuvar i lovac. Iako je vrlo privržen svojoj obitelji, svoj posao ponekad shvaća preozbiljno pa je kao i kod svih ostalih pasmina potrebna pravilna socijalizacija.
 
 
8. Njemački ovčar
 
On je prirodni čuvar svega što smatra svojim pa tako uz njega možete noću itekako mirno spavati.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara