Udruga Šapica: Ovo je kraj, lokalna vlast nam uopće ne izlazi u susret oko novog azila!

Foto: Facebook (Šapica)

INAČE vrlo aktivna udruga Šapica iz Zaprešića došla je do kraju. Na Facebooku poručuju javnosti i građanima da ih više ne zovu zbog nađenih, ranjenih, bolesnih, napuštenih i zlostavljanih životinja, kao ni zbog kućnih ljubimaca koje im žele dati.

"Ne možemo pomoći, došli smo do kraja! Udruga Šapica nema više smještajnih kapaciteta jer nas sa svih lokacija tjeraju van, kao ni financijske mogućnosti ni ljudske potencijale za pomoć, a najmanje imamo nade da će se išla pomaknuti s mrtve točke", pišu.

Podsjećamo, u studenom 2013. godine na nalog Veterinarske inspekcije zatvoreno je skromno sklonište Dubravica o čijim su se stanovnicima brinuli. Novog, kako stoje stvari neće biti.

"Udruga je u međuvremenu našla adekvatno zemljište za novi azil, ali to nikog od odgovornih iz lokalne zajednice ne zanima. Em nemamo novac za zemljište koje košta 38 600 eura, em nas nitko iz grada Zaprešića nikada nije pozvao na razgovor niti se na nas gleda kao na ozbiljnog partnera. Jedino je općina Bistra dala svoju suglasnost da na navedenom zemljištu smije biti azil. Naglašavamo da ne možemo ići u projekt kupnje zemljišta i izgradnje skloništa sami. Mi smo obični mali ljudi - volonteri, trebamo pomoć lokalne samouprave jer je i njihova dužnost i obaveza da naše područje ima sklonište.

"Mjesecima nas se ignorira i izbjegava!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima nas se ignorira i izbjegava, nikada nije održan sastanak s nama da riješimo zajednički ovaj problem, a mi nudimo jednostavnu soluciju", ističu. "Ovim putem šaljemo apel gradu Zaprešiću i općinama Brdovec, Bistra, Marija Gorica, Jakovlje, Luka, Pušća i Dubravica) da se konačno riješi ovaj problem, da svi zajedno sjednemo za stol i nađemo zajedničko rješenje. Ne možemo jedni bez drugih, samo zajedno možemo!

Dalje više ne možemo. Ovim putem to dajemo na znanje svim građanima i gradu Zaprešiću i okolnim općinama. Što smo spasili, spasili smo. To je od zatvaranja skloništa Dubravica ukupan broj od 67 pasa.

Trenutno na skrbi imamo 55 pasa na više lokacija i svi hitno moraju naći nove smještaje jer nas od svuda tjeraju jer psi laju i smetaju. Zato ovim putem pozivamo sve potencijalne udomitelje da nam se jave -našim psima je jako, jako hitno da nađu dobre domove jer uskoro neće imati gdje biti. Cilj nam je udomiti što prije preostalih 55 pasa, a što će iza toga biti, ne znamo, to nije u našim rukama...", pišu u Šapici.

Više ne primamo pse!

Na kraju je Udruga još jednom apelirala na grad Zaprešić i ostale nadležne ustanove da se dogovore te istaknula da od 30. travnja neće zbrinuti više ni jednog psa: "Gurali smo sami koliko smo mogli, ali dalje ne možemo! Dajemo gradu, općinama i svima građanima ovoga kraja na znanje da udruga Šapica s današnjim danom, 30. travnja, neće zbrinuti više ni jednog novo psa s ceste!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara