Upoznajte neobičnog Oogyja, čija je priča postala bestseler New York Timesa!

Upoznajte neobičnog Oogyja, čija je priča postala bestseler New York Timesa!

Foto: Facebook

UPOZNAJTE Oogyja, malog ratnika i zvijezdu jedne od najprodavanijih knjiga.

On nema jedno jedno uho, lice mu se naginje na jednu stranu, a njegovi ožiljci nikada neće nestati. Oogy je sve samo ne običan pas.
 
Radi se zapravo o 12-godišnjoj argentinskoj dogi (Dogo Argentino), koja je bila štene kad je upoznala svog vlasnika Larryja Levina i njegova dva sina blizanca i to sasvim slučajno. Oni su tada ostali bez svog 17-godišnjeg mačka, kojeg su morali dati uspavati, kad se u klinici pojavio Oogy.
 
"Cijela jedna strana njegove glave izgledala je kao da se otopila", otkrio je Larry za portal Dogster, a Oogyja je spasila policija tijekom jedne racije. Iako se ne zna što mu se točno dogodilo, dokazi pokazuju da je on zapravo bio "pas mamac" u ilegalnim borbama. Nakon niza brojnih ozljeda, Oogyja su ostavili da umre, no policija ga je pronašla na vrijeme. No, tada je igrom sudbine došao u kliniku, gdje se u isto vrijeme našla obitelj Levin i bila je to ljubav na prvi pogled i to obostrana. Bez obzira na zastrašujući izgled, Oogy je odmah cijelu obitelj počeo obasipati poljupcima. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mali junak za Larryja vrlo brzo je postao velika inspiracija pa je čak i dobio svoju web stranicu, na kojem je ispričana njegova tužna priča. Ubrzo se priča o Oogyju proširila diljem svijeta, a za njega je saznala i slavna Oprah Winfrey. Nakon toga, uslijedio je poziv književnog agenta, koji je obitelji ponudio da Oogyjevu priču prenese na papir.
 
"Proveo sam 2 godine pišući", nastavio je Larry, a njegova i Oogyjeva priča postala je 2010. godine bestseler New York Timesa. "On je jedno od najprepoznatljivijih psećih lica na svijetu. Priča još uvijek nalazi svoje čitatelje, a mi tako prikupljamo sredstva za spašavanje ostalih takvih pasa te odrađujemo stotine nastupa u školama i knjižnicama."
 
Posljednjih dana Oogy odrađuje samo one nastupe koji su mu u blizini, zbog svoje podmukle dobi te zdravstvene povijesti. Naime, Oogy je prošao 3 teške operacije lubanje, a sad bi trebao zamijeniti i lijevi kuk, ali tu operaciju ne bi preživio. No, ono najgore što mu se dogodilo je ujedno i najbolje što mu se dogodilo. Mi smo samo dva stara frajera koji pomažu jedan drugome", zaključio je Larry.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara