Zabava za zamorca

Zabava za zamorca

Foto: Shutterstock 

ZAMORCI obožavaju dvije stvari: glodanje i igru. Kako bi im osigurali zdrav i sretan život pobrinite se da su uvijek aktivni i da im nije dosadno. Možete osmisliti cijeli niz zabava za zamorca, posebno ako niste puno vremena kod kuće, a mi vam donosimo neke od ideja.

 Postavite svuda po kavezu razne vrste poslastica kao što su komadići jabuke i mrkve. To će biti prava zabava i vježba za vašeg zamorca, a pronalazak poslastice bit će dodatna nagrada.
 
Savršena igračka za zamorca je rola papirnatih ručnika. Stavite je u kavez i u nju malo hrane. Ne zaboravite prerezati karton po sredini kako zamorac ne bi ostao zaglavljen. 
 
Zamorci se vole skrivati, pa mu u kavez stavite malu kutiju ili kućicu s otvorima kroz koje će viriti. 
 
Neka kavez uvijek bude u prostoriji u kojoj ljudi najviše borave. Ove životinjice ne vole samoću.
 
Napravite mu malu policu u kavezu na koju će se moći popeti i promatrati svijet oko sebe. 
 
Zamorci su jako zabavni i vole se družiti s ljudima. Uvijek su spremni za igru, a kada pobjegnu iz kaveza omiljena igra im je ona skrivača. 
 
Zamorci koji nemaju krzno jako su škakljivi. 
 
Kako vole glodati, ako možete, nabavite im grančice jabuke. Osim što će im glodanje biti zabava, pomoći će im održati zube zdravima.
 
Redovito ih puštajte iz kaveza i provedite vrijeme u igri s njima. Na pod postavite kartonske role u koje ćete sakriti njihovu omiljenu hranu. Istraživanje je dobro kao igra, ali i kao vježba za vašeg zamorca. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U malu posudu stavite piljevinu ispod koje ćete sakriti poslastice. Vaš zamorac će uživati u istraživanju i otkrivanju poslastica.
 
Nabavite još jednog zamorca, ako za to imate mogućnosti, jer ove životinje vole društvo. Zanimljivo je da najviše vole biti s istom vrstom, pa tako ako već imate ženku neka i drugi zamorac bude ženka. 
 
Ako imate dvorište i sigurni ste da ćete moći paziti na zamorca da se ne izgubi, omogućite mu zabavu u vrtu. Ne izvodite ga van ako je temperatura viša od 26 stupnjeva, jer će im postati prevruće. Nije pametno ostavljati zamorca u dvorištu bez nadzora, jer on je stručnjak za bježanje. Zamorci su skloni hipotermiji pa pazite da ih ne izvodite po velikim hladnoćama.
 
Ne dozvolite im da vježbaju u loptama ili kotačima. Takve igračke su dobre za hrčka, ali zamorac je prevelik i ima prekratke noge za takvu vrstu igračaka. Njihovo korištenje može uzrokovati ozljedu kralježnice.
 
Kao i za sve druge životinje, i za zamorca vrijedi pravilo što veći kavez to bolje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara