Ava je kujica pronađena puna crvi i rana u podrumu. Oporavlja se i treba vašu pomoć

Ava je kujica pronađena puna crvi i rana u podrumu. Oporavlja se i treba vašu pomoć
Volonteri

AVA je kujica o kojoj smo pisali prije nekoliko dana. Pronađena je u podrumu urušene kuće u očajnom stanju. Tijelo joj je bilo prekriveno crvima koji su izlazili i iz njenih očiju i ušiju, bila je dehidrirana i na rubu životu.

Volonteri udruge Rocco su je odmah odveli u veterinarsku ambulantu Anubis Klub gdje se još uvijek nalazi i liječi. Njena veterinarka dr. med. vet. Vesna Marošinac nam je rekla više o njenom stanju. Prvo što su napravili je bilo saniranje rana, kupanje i rješavanje crva. Avi je izvađena krv te je pronađen i parazit koji uzrokuje piroplazmu, a prenose ga krpelji.

Osim što je sirota kujica pothranjena, dehidrirana, pretpostavlja se da je i pretučena. Naime, tijekom pregleda su ustanovili da ima slomljenu čeljust. Malena je preslaba za operaciju, no to je još jedna od prepreka koje ju čekaju kada bude bolje.

 

A danas.... ♥️♥️♥️♥️♥️

A post shared by Anubis Klub (@anubis_klub) on

Ava ima svega sedam mjeseci i šest kilograma. Njeno tijelo je bilo prekriveno otvorenim ranama koje su bile prepune ličinki muha - crva. Uz sve navedeno, tijekom pregleda su ustanovili i da je otrovana.

Njene oči su upaljene, jedno oko je bilo prepuna crva, a drugo je imalo podljev. Oko koje je bilo zahvaćeno crvima će se teško oporaviti, terapija je dugotrajna i ne jamči povratak vida. Drugo oko je nešto bolje i malena vidi sjene te se nadaju da će se ono oporaviti do kraja.

Ona se nalazi u stacionaru gdje ima potpunu skrb, hrane je kašastom medicinskom hranom na silu jer ne može jesti zbog slomljene čeljusti. Rekli su nam da je Ava jedno malo drago stvorenje, no još uvijek ne vjeruje ljudima u potpunosti i nije opušteno.

 

Znamo da je boli i kada primi terapiju se smiri i tek onda uživa u maženju. Nadamo se da će se oporaviti i čim prije biti spremna za operaciju koja joj je potrebna da može normalno jesti.  

Kada se potpuno oporavi, Ava će biti spremna za udomljavanje, a tijek njenog oporavka i sve ostale informacije možete dobiti na Facebook stranici udruge Rocco.

Osim puno dobrih misli, Avi je potrebna i pomoć u pokrivanju veterinarskih troškova te vas volonteri udruge Rocco mole za bilo kakvu pomoć. Podijelite njenu priču i pomozite joj da postane zdrav i sretan pas s novom obitelji. 

IBAN HR7923900011100432506 
SWIFT code: HPBZ HR 2X
PayPal: udrugarocco@hotmail.com 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara