Bengalska mačka: Savršen ljubimac za sve koji traže pitomog leoparda

Bengalska mačka: Savršen ljubimac za sve koji traže pitomog leoparda

Foto: www.123rf.com

BENGALSKA mačka jedna je od najmlađih pasmina mačaka nastalih umjetnom selekcijom, križanjem azijske divlje leopard mačke s domaćom mačkom.

Cilj je bio ispitati kako virus mačje leukemije (tipičan za domaće mačke) djeluje na divlju mačku.

Tako je njihovim međusobnim križanjem stvorena životinja koja izgledom podsjeća na divlju mačku, dok istovremeno ima karakter sličan mački koja se drži kao ljubimac.

Bengalska mačka danas je prepoznatljiva po atletskoj građi tijela prekrivenim kratkim do poludugim "svilenim" krznom gotovo identičnim leopardovom. 

Pišući o bengalskim mačkama kao kućnim ljubimcima uzgajivačnica Shining Angel navodi kako je riječ o društvenim životinjama koje ne vole biti same. Vrlo su aktivne, zaigrane i znatiželjne. Vole se penjati i skakati a također vole se igrati s vodom.

Vole društvo pasa, a poput 'lajavaca' i njih je vrlo lako naučiti naredbe poput: sjedi, lezi, daj šapu, ali i hodati na povodcu ili bez njega.

"Vole 'krasti' hranu, vrlo brzo nauče gdje i kako se otvaraju ladice i hladnjaktako da im obične igračke vrlo brzo mogu dosaditi.", piše na web stranicama uzgajivačnice.

Budući da je riječ o glasnim i aktivnim mačkama ne preporučuju se onima koji žele mir i tišinu.

Pasmine mačaka - zanimljivosti

Sveta birmanska mačka

Britanska kratkodlaka mačka

 Perzijska mačka

Maine coon

Savannah mačka

Ragdoll mačka

Norveška šumska mačka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara