Četiri najljenije pasmine

Četiri najljenije pasmine

Foto:123rf.com

IGRANJE sa psima zvuči zabavno, bacanje loptice, trčanje, navlačenje i mnoge druge aktivnosti koje su većini pasa primamljive. Postoje neke pasmine koje baš i nisu pretjerano oduševljene ikakvim aktivnostima osim izležavanjima na suncu ili eventualno krevetu. Par kraćih šetnji njima je sasvim dovoljno, a naravno, dobra papica, puno maženja i ljubavi su potrebni sastojci da bi neki psi bili potpuno sretni.

Upoznajte buldoga - prijateljski nastrojen prema većini i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavancem kada god stigne. Ali iako je pospanac, da bi ostao zdrav, morate se kretati i igrati s njim.

Zatim nam slijedi bernardinci. Iako svi znamo da su prvenstveno korišteni za spašavanje ljudi u planinama, ovih dana su više naklonjeni da budu dadilje djeci i ako se baš ne moraju kretati - nemojte ih tjerati jer, ako zalegnu nasred ceste, teško da ćete ove drage gorostase sami moći pomaknuti.

Nedavno smo pisali o basetu, pesonji s najtužnijim pogledom i lovačkim genima. Kada nemaju što loviti, brzo će se opustiti i uživati više u maženju sa svojom obitelji nego u dugim šetnjama. Još jedna ogromna beba i spavalica je newfoundlandski pas. Ogromnom i čupavom sve što treba u životu je klopa i spavanje. Čim više, tim bolje za njega.

Iako za ove pasmine kažu da spadaju u najmanje aktivne pse, ako želite da budu zdravi i u dobroj formi, trudite se da uživaju u šetnji i igri barem upola toliko koliko u spavanju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara