Dok neki psi uživaju na toplome, ovaj nije imao tu sreću

Dok neki psi uživaju na toplome, ovaj nije imao tu sreću
Volonteri

KROZ projekt kastracija romskih pasa iz Međimurja prošlo je gotovo 2000 pasa, a u azilu Čakovec i dalje ima jako puno pasa koji čekaju svoj spas i obitelj. Njih 800 je još tamo.

U azil dolaze napušteni psi s ceste, a iako je projekt gotov, i dalje postoje psi u naseljima koji su zanemareni i zapostavljeni. Ova kujica u tipu njemačkog ovčara je jedna za koju su slučajno otkrili da je opet u lošem stanju.

I ona vjerojatno nije jedina koja je prošla projekt kastracija i vratila se odakle je došla. No nitko to ne provjera i neki psi su opet na početku začaranog kruga.

Broj pasa koji je prošao projekt i broj pasa koji se nalazi u azilu je ogroman, a zajedno to možemo promijeniti. Volonteri i djelatnici svih azila i udruga vas pozivaju da udomite psa ili mačku te da pomognete da se smanji broj napuštenih životinja.

Budite odgovorni vlasnici i brinite se za svoje ljubimce. Nijedna životinja ne zaslužuje život bez hrane, vode, adekvatnog smještaja i veterinarske skrbi.

Nijedna životinja ne zaslužuje život bez obitelji i ljubavi. Ako želite pomoći na bilo koji način, javite se Azilu Prijatelji Čakovec ili bilo kojem drugom lokalnom skloništu i udruzi jer broj napuštenih životinja raste iz dana u dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara