Godinama je bio zapostavljen i zanemaren, a sada konačno može biti sretan

Godinama je bio zapostavljen i zanemaren, a sada konačno može biti sretan
Screenshot

SPASIOCI životinja Hope For Paw dobili su obavijest o slijepom starijem psu koji je došao na smetlište. Djelatnik mu je dao vode i hrane te molio spasioce da dođu po njega prije nego što njegov direktor pozove šintere. Dvoje divnih ljudi odmah je krenulo u akciju spašavanja.

Psa su nazvali Duncan, a vidjelo se da je cijeli život bio zanemaren. Ovaj slijepi pas nije znao što se događa, mogao je samo nanjušiti da mu nude hranu i osjetio je da su mu stavili vodilicu oko vrata. Polako su ga počeli izvlačiti ispod auta.

Iako prestrašen, ipak im je bez odupiranja dopustio da ga izvuku, kao da je znao da su mu došli pomoći. Oko vrata je imao zapetljanu špagu koju su odmah skinuli, stavili ga nježno u auto i krenuli veterinaru. Tijekom pregleda su zaključili da je deda Duncan potpuno slijep, vidno dehidriran, s upalom desni, dva tumora, čirom ulkusa rožnice i infekcijom kože.

Sve vrijeme pregleda ovaj dragi pas je bio potpuno miran i strpljiv. Nakon pregleda su ga okupali i kada su skinuli svu prljavštinu s njega, vidjeli su kakve prekrasne boje ima.

Deda Duncan se polako oporavlja kod privremenih udomitelja, a njegovi spasitelji se nadaju da će se, bez obzira na njegove godine, ipak pronaći neka dobra duša koja će mu pružiti dom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara