Gradić u SAD-u je izabrao pit bullicu kao gradonačelnicu, stanovnici su prezadovoljni

Gradić u SAD-u je izabrao pit bullicu kao gradonačelnicu, stanovnici su prezadovoljni

Foto: Facebook / Mayor Brynn

UPOZNAJTE novu gradonačelnicu Rabbit Hasha, Brynneth Pawltrow! Ova pit bullica je izabrana kao gradnonačelnica manjeg mjesta u Kentuckyju, a brojni Amerikanci već razmišljaju o selidbi u ovaj gradić. Brynneth, ili kraće Brynn, stara je tri godine, a njen vlasnik i menadžer Jordie Bamforth je napomenuo kako je njena kampanja za izbore bila bazirana na samo nekoliko načela - ljubav, mir i razumijevanje.

Vlasnik je objasnio kako je uvijek bila miroljubiva, bilo da je riječ o druženju s ljudima, drugim psima ili mačkama. Kao gradonačelnica je izabrana početkom godine, a u prvih par mjeseci se bavila važnim poslovima, kao što su npr. upoznavanja s predstavnicima udruga i vlasti.

Zanimljiva činjenica je da Brynn nije prvi pas koji je bio gradonačelnik u Rabbit Hashu. Ovo mjesto ima svoju tradiciju u kojoj je već nekoliko pasa bilo "Prva šapa grada". Sve se to dogodilo nakon što su mještani shvatili da im ljudski gradonačelnik nije niti potreban. Na izborima su organizirali i humanitarnu akciju, a pobjedom pit bullice Brynn skupljeno je skoro 9000 dolara za obnovu lokalnog dućana koji je nedavno izgorio.

Biti gradonačelnica nije jednostavan posao, no Brynn se itekako trudi...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara