Hvala im: Tijekom 15 godina Dumovec spasio više od 10,5 tisuća životinja

Hvala im: Tijekom 15 godina Dumovec spasio više od 10,5 tisuća životinja

Foto: Azil Dumovec

SKLONIŠTE za nezbrinute životinje grada Zagreba, poznato kao azil Dumovec 15. siječnja u kinu Europa proslavit će svoj 15 - ti rođendan.

"U proteklih petnaest godina koliko postoji Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba, doživjelo je velike promjene. Ustrojene su službe hvatača s petero ljudi koji 24 sata dnevno skupljaju ozlijeđene i napuštene kućne ljubimce i divlje životinje po ulicama, služba koja se bavi udomljavanjem životinja i edukacijom, a jedan djelatnik se bavi nadzorom udomljenih životinja. U skloništu ukupno radi 18 djelatnika, među kojima dva veterinara i sedam timaritelja", piše u priopćenju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Proslava rođendana počinje u 17.30 i to dječjom predstavom Šapice koju su za mališane pripremili poznati glumac i ljubitelj životinja Slavko Sobin i Nada Kovačević, glumica splitskog gradskog kazališta mladih.

U prostoru kina bit će postavljena i izložba fotografija 'Bajke za topli dom', a obljetnica je ujedno i premijera kratkog filma o azilu Dumovec 'Priča jednog psa' u 19 sati.

"Andrea Čakić i Darko Halapija su snimili kratki film u kojem prate priču jednog psa od trenutka pronalaska, spašavanja, odlaska u sklonište Dumovec i konačno udomljenja i odlaska u novi dom. Ova topla priča iz pozicije samog psa najbolje dočarava rad jednog skloništa, trud građana i ljubav udomitelja koji zajedno čine čudo kojem djelatnici skloništa svjedoče svakodnevno."

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba je tijekom 15 godina pomaganja životinjama u našem gradu pronašlo dom za više od 7000 pasa i mačaka te u prirodu i u njihov pravi dom vratili više od 3500 divljih životinja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara