Jesenska ljepotica dobra je i za vašeg psa

Jesenska ljepotica dobra je i za vašeg psa

Foto: Twitter

BUNDEVA je nekad bila bitan izvor hrane Indijancima. Pomagala im je da prežive zimu. Uvijek očarava svojom finoćom okusa i posebnom bojom. No jeste li znali da je dobra i za vaše kućne ljubimce?

 

Proljev/Zatvor

Bundeva nudi rješenje za oboje! Jeste li znali da je bogata vlaknima, a dodavanjem samo dviju žličica u hranu vašeg psa može pomoći u probavi? Također, omekšava stolicu i može izliječiti nadraženi trbuh ili zatvor.

Gvalice dlake

Tko bi rekao da čajna žličica bundeve dnevno može pomoći izbaciti maci gvalice dlake? Također, vlakna koja se nalaze u bundevi proslijedit će gvalice iz želuca direktno u mačji zahod.

Problemi s urinarnim traktom

Ulja koja se nalaze u sjemenkama bundeve i u samom plodu pomoći će vašim ljubimcima kod problema s urinarnim traktom. Prema nekim veterinarima, ako ih pomiješate s hranom, pomažu izbjeći ove neugodne bolove.

Paraziti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjemenke bundeve sadrže organsku tvar kukurbitin koji paralizira unutarnje crijevne parazite. Najbolje da sjemenke bundeve sameljete u prah i držite u hermetički zatvorenoj posudi kako bi ostale svježe.

Koža i krzno

Volite pržene sjemenke bundeve? Podijelite ih sa svojim ljubimcima. Antioksidansi i esencijalne masne kiseline pomažu pri vlaženju kože. Dopustite svom ljubimcu da pojede dvije do tri sjemenke na dan.

Zdrava prehrana

Bundeva i njene sjemenke pune su vitamina A, beta karotena, kalija, željeza, bakra, cinka i mangana. Antioksidansi sprječavaju nastanak raka i očito su dobar dodatak prehrani vašeg ljubimca.

 

Nemojte zaboraviti kako količina ovisi o veličini i vrsti ljubimca. Svakako bi bilo dobro kontaktirati veterinara u vezi količine i učestalosti serviranja bundeve vašem ljubimcu. Ako imate kod kuće višak ovog jesenskog ploda, svakako pogledajte video.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara