Kako je sveti Nikola spasio malu pseću obitelj

Kako je sveti Nikola spasio malu pseću obitelj
Helping Animals

Volonteri Helping Animals su odlučili pomoći u udomljavanju kujice Nale i njene 4 bebe osmislivši priču o Krampusu i svetom Nikoli.

Opasnog Krampusa je glumila jedna od osnivačica projekta Iva Breški, a sveti Nikola je bio Tomfa - Tomislav Vukelić, član projekta Helping Animals i vokal benda Kawasaki 3p, a za ostatak priče zaslužni su Robert i Suzana, također osnivači projekta. Pročitajte i podijelite njihovu priču. 

"Zločesti Krampus je imao psa, psa kojeg nije volio, psa za kojeg se nije brinuo... dragu kujicu Nalu. Kujica je lutala gradom, povremeno se vračajući Krampusu koji joj osim hrane, nije davao ni ljubav, ni pažnju, a to je upravo ono što je Nala najviše željela.

Jednog dana Nala se kući vratila skotna. Kako je trbuščić rastao tako je Nala bila sve veći i veći teret zločestom Krampusu. Draga Nala na svijet je donijela 4 predivna malena crna štenca. Krampus nije bio sretan.

Nalu je izbacio na ulicu, a štence zatvorio u hrđav kavez. Mama Nala bila je jako tužna, lutajući ulicom i plačući za svojim štencima Nalu je uočio Sveti Nikola.

Sveti Nikola nije mogao dopustiti da Nala bude žalosna i odlučio je suočiti se sa zlim Krampusom. Između Krampusa i Svetog Nikole krenula je borba, borba između dobra i zla, borba da mala obitelj završi zajedno na sigurnom.

Sveti Nikola je pobijedio, uvjerio je Krampusa da Nalu i štence preda njemu i da im ne smije učiniti ništa loše. Sveti Nikola smjestio je malu obitelj kod anđela koji je obećao da će ih paziti i čuvati dok se za njih ne pronađe prava obitelj.

Maleni štenci dobili su i imena: Noel, Budy, Bart i Luna. Sveti Nikola zna da borba nije završila. Mama Nala ima 9 godina i pravu obitelj za nju bit će teško pronaći, a mali štenci su crni, što im na žalost umanjuje šansu za udomljenjem jer crne životinje teže pronalaze domove.

No Sveti Nikola ne odustaje, uvjeren je da za svaku životinju postoji pravi, topli dom. Dom pun ljubavi kakav žele i zaslužuju Nala i njene bebe.

Sveti Nikola poručuje svima, velikim i malima, da ne poklanjaju ljubimce za blagdane, ako nisu sigurni u svoju odluku. Životinja je član obitelji, odabire se srcem i voli zauvijek."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara