Kako psi piju vodu: Tehnika koja će vas začuditi i iznenaditi

Kako psi piju vodu: Tehnika koja će vas začuditi i iznenaditi
Screenshot: YouTube

VEĆ odavno znamo kako su psi fascinantna bića. Oni imaju odlično razvijeno osjetilo mirisa i vrlo dobar sluh, mogu osjetiti stvari koje mi ne osjećamo i zbog toga nas još više oduševljavaju. No jeste li znali da je fascinantno i njihovo jednostavno ispijanje vode?

Ako niste, ovaj kratki usporeni video pokazat će vam zašto to mislimo. Nebrojeno ste puta vidjeli kako vaš ljubimac pije vodu, no jeste li shvatili što se točno događa kada on to radi, odnosno kako točno radi njegov jezik? Većina vlasnika misli kako oni to rade vrlo slično ljudima.

Međutim, ova snimka otkriva da se psi pritom koriste fascinantnom tehnikom. Naime, prilikom ispijanja vode, njihov se jezik pretvara u šeflju, kojom grbe vodu i ubacuju je u svoja usta. Snimka je nastala u sklopu dokumentarnog filma "Secret Life of Dogs". A kako to izgleda pogledajte u sljedećih nekoliko sekundi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara