Litavci osmislili aplikaciju nalik Tinderu, a služi za udomljavanje životinja

Litavci osmislili aplikaciju nalik Tinderu, a služi za udomljavanje životinja
Foto: GetPet

U DOBA kada sve radimo preko računala i pametnih telefona, postalo je uobičajeno raditi obične stvari na neobičan i nov način. Normalno je srodnu dušu tražiti na internetu, normalno je naručivati hranu pomoću klikanja na menu, normalno je robu kupovati ako je nismo ni isprobali, normalno je raditi od kuće i normalno je zarađivati od stvari koje prije dvadeset godina nisu ni postojale.

Danas nam je sve olakšano, a koliko god to nekima išlo na živce, nekada je dobro te stvari okrenuti u svoju korist ili u korist onih koji nemaju vlastiti glas. Naravno, radi se o životinjama, i to ne bilo kakvim. Riječ je o životinjama koje su odbačene, nemaju svoje domove i željno iščekuju osobu koja će im otvoriti vrata svog doma i pružiti ljubav.

Litavci su došli na genijalnu ideju te su internet i tehnologiju iskoristili za pomaganje takvim životinjama. Napravili su aplikaciju GetPet sličnu Tinderu, samo što pomoću ove aplikacije odabirete svoju srodnu četveronožnu dušu. Kako aplikacija funkcionira? Baš kao i Tinder.

Ako ti se ljubimac svidi, "svajpaš" desno, a sljedeći je korak dejt, odnosno odlazak u azil iz kojeg dolazi tvoja srodna čupava duša. Imaš pravo odvesti svog ljubimca na spoj, vidjeti kako se sviđate jedno drugome i onda se odlučiti za finalni odgovor. Cijeli je svijet oduševljen ovom aplikacijom jer, budimo realni, mnogim je ljudima tako olakšan posao.

Ako netko nema vremena otići do azila kako bi pogledao pse ili mace, aplikacija nudi pregled svih onih koji traže dom. Ako netko nije siguran je li to posao za njega i ako se boji vraćanja ljubimca u azil zbog nemogućnosti odgajanja istog, na ovaj način može vidjeti je li to - to ili to, ipak, nije to. Što vi mislite o tome? Je li ovo dobra ideja?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara