Ljubomorni psi bore se za pažnju vlasnika i to izgleda urnebesno

Ljubomorni psi bore se za pažnju vlasnika i to izgleda urnebesno
Screenshot: YouTube

JESTE li se ikada pitali mogu li psi biti zaista ljubomorni? Mogu li oni osjetiti onu ljubomoru koju osjeti i čovjek? Provedena su istraživanja kojim su znanstvenici utvrdili da psi osjećaju ljubomoru poput male djece u čije živote uđu braća i sestre. Istraživanja koje je provela doktorica Christine Harris dokazala su da 86 posto od 36 ispitanih pasa osjeća ljubomoru.

Cilj istraživanja bio je ustanoviti kako će psi reagirati kada njihov vlasnik mazi plišanu igračku, kada posveti pažnju plastičnoj bundevi te kada čita knjigu na način na koji bi je čitao malenom djetetu.

Najmanje su ljubomorni bili na zadnju situaciju, a najviše na plišane igračke. Dva korgija iz videa užasno su ljubomorna jedan na drugoga i bore se za pažnju vlasnika. Nemaju oni pojma da ih njihovi vlasnici vole jednako. Pogledajte tu ljubomornu borbu u videu koji slijedi. Nama su presmiješni. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara