Mačke ne vole kada ih nosimo u naručju, evo zašto je to tako

Mačke ne vole kada ih nosimo u naručju, evo zašto je to tako
Screenshot: YouTube

VAŠA mačka nije maza i odbija se šćućuriti u vašem krilu dok se odmarate na kauču? Svaki put kada je uzmete u naručje, ona se iz njega izvuče? Niste jedini. Samo poneki mačići toleriraju da ih uhvatite i nosite u naručju - barem nakratko. Zašto se mačke ne vole nositi? Smatrajte to još jednim razlogom zbog kojeg mačke imaju reputaciju nezavisnih životinja, koje vole same odlučivati o tome kako će komunicirati s nama.

Teško ćemo ih natjerati da rade nešto što ne žele. Međutim, postoji još puno drugih razloga zašto vaša mačka izbjegava vaše pokušaje da je držite. Neke mačke se nikada nisu dovoljno socijalizirale s ljudima dok su bile mačići. Druge se možda nikada neće osjećati sigurno u našim rukama, iz straha da ih ne ispustimo.

Starijim mačkama može biti neugodno u našem zagrljaju, jer iznenadni pokreti im mogu izazvati bolove u zglobovima. U svakom slučaju, većina mačaka će u našem društvu uživati dok sjedi na nama ili pored nas, kada ih namamimo poslasticama - ali ne nužno i u našim rukama. Zapamtite, mačke imaju tendenciju smatrati da su samo njihove ideje dobre, zato ih ne treba prisiljavati na maženje i grljenje, jer im to može izazvati stres.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara