Maleni dječak pazio psa za vrijeme grmljavine i tješio ga na najslađi način

Maleni dječak pazio psa za vrijeme grmljavine i tješio ga na najslađi način
Screenshot: YouTube

STRAH od grmljavine kod kućnih ljubimaca može izazvati velike probleme i preporučljivo je da se vlasnici na vrijeme pripreme te pomognu svom ljubimcu ublažiti to iskustvo. Taj je strah na popisu najvećih strahova pasa, a uz njega stoje strah od vatrometa, napuštanja, vožnje, ljudi, bljesaka i snažnih zvukova. Najvažnije je u trenucima grmljavine biti uz svog psa i tješiti ga.

Ovaj klinac to dobro zna. Mnogi psi, baš poput ovog u videu, zavlače se ispod stolova, ormara i kreveta kako bi se zaštitili, a neki se tresu i otežano dišu. Dječak je svom psu dao do znanja da nije sam i da se ne treba bojati.

Pokušao mu je objasniti da je to samo grmljavina i da mu neće biti ništa. Stručnjaci kažu kako je u tim trenucima poželjno psu odvratiti pozornost i pokušati se igrati s njim kako biste ga odvratili od zvukova koje doživljavaju kao nešto strašno. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara