Malo vijetnamsko prase sve je češći kućni ljubimac

Malo vijetnamsko prase sve je češći kućni ljubimac

 Foto: 123rf.com

KAO što sami možete zaključiti, vijetnamska svinja je porijeklom iz Azije. Smatra se vrstom divljih svinja, ali je vremenom djelomično pripitomljena. Riječ je o patuljastoj vrsti koja raste do četvrte godine, a može doživjeti i 20 godina. Prema veličini koju dosežu određeni primjerci, vrlo lako ju možemo usporediti s velikim pasminama pasa. Iako su patuljaste, mogu težiti i do 60 kilograma.

Ono što ih posebno karakterizira je njihov trbuh. Vijetnamske svinje imaju izražen i veliki trbuh. To je posljedica njihova načina prehrane. Naime, one će pojesti sve što im date, a prirodna hrana im je teško probavljive travke i bambus, zbog čega se i proširio njihov želudac. Ako nabavite ovog ljubimca, izbjegavajte ih hraniti specijaliziranom hranom za pse i mačke jer će to potaknuti njihov rast. Preporučljivo je koristiti posebnu hranu za njih i sijeno. 

Obavezno im osigurajte sjenovito mjesto i suhu postelju. Možete je držati i u kućici za psa. Zahtijevaju trčanje, baš poput pasa pa nije preporučljivo držanje u malom dvorištu, iako ih je moguće naučiti i na kuću ili stan. Vrlo su zaigrane i zainteresirane za okolinu, stoga im pružite dovoljno ljubavi i igre kako ne bi bilo negativnih posljedica.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara