Mršavu slonicu tjeraju da paradira na festivalu, njezin izgled rastužuje

Mršavu slonicu tjeraju da paradira na festivalu, njezin izgled rastužuje
Foto: Save Elephant Foundation/Lek Chailert

UZNEMIRUJUĆE fotografije neuhranjene slonice koju tjeraju na višesatnu paradu zbog festivala uzdrmale su ljubitelje životinja. Slabašna životinja imena Tikiri na fotografijama je prekrivena šarenim plaštom pa se njezino stvarno stanje ni ne može vidjeti. Jadne slonove prisiljavaju na paradu koja traje deset večeri, a održava se povodom budističkog festivala "Esela Perahera" na Šri Lanki. Lek Chailert, osnivačica udruge za zaštitu slonova, kaže da je oko šezdeset slonova korišteno za potrebe ovog festivala.

Dodala je kako se o njima ne vodi briga, neuhranjeni su, izmoreni i izloženi velikoj buci nastaloj od glazbe, ljudi i vatrometa. Uz sve to, ove jadne životinje neprestano udišu dim i trpe ozljede zbog umora i višesatnog hodanja. Chailert je naglasila da nema ništa protiv održavanja religijskih proslava i festivala te vjere kao takve sve dok to ne utječe loše na životinje i njihovo zdravlje.

"Slonovi prijeđu kilometre, nitko ne vidi suze u njihovim očima i ozljede jer su skrivene ispod sjajnih maski", rekla je Chailert. Glasnogovornik hrama za medije izjavio je da su slonovi odvezeni na pregled kod stručnjaka, a ostale stvari i fotografije nije htio komentirati. U nastavku vam donosimo fotografiju stvarnog izgleda slonice Tikiri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara