Najveća morska kornjača izronila iz oceana i zapanjila sve oko sebe

Najveća morska kornjača izronila iz oceana i zapanjila sve oko sebe
Screenshot

POSTOJE kornjače koje mogu biti dugačke i više od dva metra i teške preko jedne tone. Kornjače su posebna stvorenja, njihov neobični oblik i zanimljivi oklop ih čine jednima od najposebnijih bića na planetu.

Kada je jedna golema kornjača došetala na plažu iz oceana, ljudi su se skupili kako bi je vidjeli. Nisu imali pojma da se radi o najvećoj svjetskoj morskoj kornjači. 

Mama kornjača, koja je po vrsti sedmopruga usminjača, polako se dovukla do plaže kako bi izbjegla znatiželjne ljude i opasne grabežljivce. 

Prisutni promatrači je nisu blokirali, nego su joj dali puno mjesta za kretanje. Sigurno je da su htjeli doživjeti taj nevjerojatni trenutak, ali nisu htjeli ometati prirodni proces.

Iako bi netko možda pomislio da je zbog goleme veličine kornjača muška, zapravo samo ženske kornjače ove vrste izlazi iz oceana i dolaze na plažu.

Sedmopruge usminjače gotovo cijeli svoj život provode u oceanu, osim kada ženke izlaze na obalu kako bi položile jaja. Mužjake je teže proučavati nego ženke jer ne napuštaju ocean nakon što se izlegnu i uđu u njega.

Ove kornjače su poznate po tome što prelaze jako velike udaljenosti tijekom svojih života. U nekim slučajevima jedinke će prijeći cijeli Tihi ocean nakon što se izlegnu kako bi došle do hranilišta.

Kroz svoj život ove kornjače znaju i po nekoliko puta preplivati ocean, krećući se između hranilišta i mrjestilišta. Kao i druge morske kornjače, i ova vrsta kornjača vraća se na područje u kojem su se izlegle kako bi se parile i napravile gnijezdo.

Ove nevjerojatne životinje putuju tisuće kilometara kroz ocean tijekom svog života. Međutim, njihova ih veličina ne sprječava da po cijelom svijetu traže mjesta za hranu, igru i parenje.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara