Nesvakidašnje putovanje: Konj s kartom u prvoj klasi preletio Ameriku

Nesvakidašnje putovanje: Konj s kartom u prvoj klasi preletio Ameriku
Screenshot/facebook.com/Fred-Mini Service Horse

NIJE rijetkost da manje životinje poput pasa i mačaka putuju sa svojim vlasnicima. Aviokompanije raznim pogodnostima žele privući putnike, a American Airlines je pokazao da među putnicima ima mjesta i za konja.

Nesvakidašnje putovanje dogodilo se početkom mjeseca, kada je manji konj star oko godinu i pol putovao s djevojkom. U pratnji konjića Freda bila je njegova vlasnica Ronica Froese. Kaže da je sa svojim prijateljem putovala iz Michigana do Kalifornije.

"Kupila sam dvije karte za mjesta u prvoj klasi. Ovo nam je bio prvi zajednički let. Procijenila sam da će tako Fred imati dovoljno mjesta i neće smetati ostalim putnicima", objašnjava Ronica.

Fred je tijekom leta nosio posebnu konjičku opremu i kapuljaču koja sprječava reakciju alergičnih putnika. Na spomenutom letu bila je stjuardesa koja je alergična na konje, a po završetku leta zahvalila se Ronici što je pazila na ovaj detalj.

Usprkos dužini leta i napornom stajanju, Fred se tijekom putovanja ponašao sasvim uobičajeno. To je primijetila i njegova vlasnica.

"Pravi je anđeo. Ponašao se kao da mu je ovo 1000. let. Bio je prava slika savršene životinje", kaže Ronica.

Ronica i Fred su se avionom vratili iz Kalifornije do svog doma u Michiganu. Ponovo je Fred svojim vrlinama privukao pažnju putnika i posade. Treba napomenuti da je riječ o životinji koja pruža određenu vrstu pomoći svom vlasniku.

"Jedan putnik mi je rekao da je avionom prešao stotine tisuća kilometara, ali nikada nije letio u društvu konja. I on je pohvalio Freda, rekavši da se radi o sjajnoj životinji", objašnjava Ronica, a prenosi Insider.

Fred je na putovanje krenuo u jeku rasprave koja se vodi širom SAD-a, a odnosi se na zakon o životinjama koje služe za pomoć ljudima. Američko ministarstvo prometa želi uvesti određena ograničenja kod putovanja kućnih ljubimaca. Ako se usvoji odluka, psi će biti jedine životinje koje mogu letjeti avionom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara