Netko je ostavio magaricu da ugine na nenaseljenom otoku u šibenskom arhipelagu

Netko je ostavio magaricu da ugine na nenaseljenom otoku u šibenskom arhipelagu
Foto: Unsplash

Nepoznata osoba ostavila je magaricu na nenaseljenom otočiću Ravan u šibenskom arhipelagu, piše ŠibenikIN. O svemu ih je izvijestio čitatelj, koji je rekao da je magarica bez vlasnika lutala otokom. Nakon što su došli do obale, životinja im je prišla te su joj dali piti. Popila je više od deset litara vode i po tome su zaključili da je tu danima sama. Netko je ostavio jadnu životinju na otočiću koji je nenaseljen, bez ikakvog izvora vode te s vrlo malo vegetacije. 

"Dok su jadranski otoci još bili gusto naseljeni, a zemlja na otocima u većoj mjeri obrađivana, magarci su bili radne životinje koje bi kad bi im životni vijek bio pri kraju, vlasnici prevozili upravo na nenaseljene otočiće i hridi gdje bi nesretne životinje dočekale smrt od gladi i žeđi. Po količini vode koju je magarica s otočića Ravan popila, čini se da je ovdje riječ upravo o jednom takvom slučaju", napisali su na portalu ŠibenikIN, a mi ćemo dodati da je ovo još jedan dokaz da kada je riječ o pravima životinja, Hrvatska se baš i ne može pohvaliti. 

Iako je sve veći broj volontera kojima je stalo i koji se brinu za životinje koje nemaju glasa, velik je broj i onih koji će životinje odbaciti bez imalo grižnje savjesti. Na portalu su dodali kako se Veterinarska inspekcija u Šibeniku ne javlja, kao ni Udruga za zaštitu magaraca "Equus Asinus". Šibenska policija je upoznata sa slučajem, no oni ne znaju kako riješiti problem, s obzirom na to da nisu opremljeni znanjem, a ni brodovima za prijevoz životinja. Marica Kosor, glasnogovornica policije, izjavila je kako su u kontaktu s jednom tribunjskom udrugom koja bi im mogla pomoći. Nadamo se da će magarica vrlo brzo doći na sigurno te da će ljudi u Hrvatskoj početi dobivati kazne za ovakve prijestupe. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara