Netko je ovog malog orangutana godinu dana držao na lancima iza kuće

Netko je ovog malog orangutana godinu dana držao na lancima iza kuće

Foto: Orangutan Information Centre

OVAJ mladi orangutan morao je čekati pomoć više od godinu dana. Zove se Mingky, živi u Indoneziji i bio je "zarobljenik" osobe koja ga je vezala na betonu u uskom prolazu između dvaju zgrada. Ne zna se gdje je njegova majka, ali pretpostavljaju da je ubijena.

Ne zna se ni kako je Mingky završio na lancima no kruži priča da ga je netko ulovio u divljini i poklonio prijatelju, odnosno osobi koja ga je svezala. Ta osoba ga je držala iza kuće kako bi njega i eventualno druge zainteresirane zabavljao.

Jadan Mingky bio je na teškim lancima koji su mu bili pričvršćeni za vrat. Ispod sebe je imao hladnu podlogu, a mogao se kretati samo malo više od pola metra lijevo - desno. Jeo je voće, naravno u ne baš velikim porcijama.

Na svu sreću, ovaj slučaj je prijavljen vlastima, a Mingky je spašen. Zbog traumatičnih iskustava bio je agresivan prema ljudima i nije htio nikakav kontakt s njima. Trenutno se oporavlja u jednom skloništu, a kada bude spreman, vratit će ga u divljinu. Njegov bivši vlasnik nije dobio nikakvu kaznu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara