Ovaj je pas shvatio kamo ga vlasnici vode i to ga nimalo ne veseli

Ovaj je pas shvatio kamo ga vlasnici vode i to ga nimalo ne veseli
Screenshot: YouTube

STRAH koji životinje osjećaju pri posjetu veterinaru posve je normalna stvar. Ljudi nerijetko osjećaju strah i tjeskobu prilikom posjeta liječniku. Liječnički pregled i pretrage često užasavaju ljude, stoga je sasvim razumljivo da te strahove osjete i životinje. Svaki vlasnik može pomoći svom ljubimcu tako što će i sam biti opušten te će tako pokazati životinji da je u dobrim rukama te da ne postoji razlog za strah.

Ako ste sami nervozni i uznemireni, životinja će to osjetiti i osjećat će se još više frustrirano i razdražljivo. Vrlo je dobro i poželjno ljubimce u ranoj dobi voditi veterinaru i upoznati ih s cijelim procesom kako bi kasnije takvi posjeti bili što mirniji i normalniji.

Isto tako, ako vaš ljubimac ne voli gužvu i ako prvi put ide veterinaru, najbolje bi bilo zakazati pregled kako bi se izbjegla gužva. No neki se ljubimci unatoč svemu boje više od drugih. Ovaj pas pravi je primjer za to. Kada je shvatio kamo ide, poprilično se uznemirio i vjerujemo da bi dao sve na svijetu da ne mora ući u ambulantu. Pogledajte njegovu reakciju i uvjerite se sami. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara