Ovo je strašno: Pogledajte što se događa kad životinju pretvorite u igračku

Ovo je strašno: Pogledajte što se događa kad životinju pretvorite u igračku

 Foto: International Animal Rescue

INTERNATIONAL Animal Rescue, organizacija koja se širom svijeta bavi spašavanjem životinja od zlostavljača objavila je šokantan video dvogodišnje orangutanice koju su njezini vlasnici na Borneu držali kao kućnog ljubimca.

Od kad su je pronašli mlada orangutanica koju su nazvali Joss grli sama sebe, toliko čvrsto da su njezini spasitelji u početku mislili kako se radi o nekakvoj deformaciji ruku.

Ipak, nakon detaljnog pregleda otkrili su razlog samogrljenja, a o čemu se radi na web stranicama organizacije objasnila je veterinarka Jaclyn Eng. Smatra kako orangutanici, budući da je od nje prerano oduzeta nedostaje fizički kontakt odnosno majčin zagrljaj.

"U početku smo je pokušali utješiti i držati u naručju, ali bezuspješno. Pokušali smo je smiriti i dajući joj velikog plišanog medvjedića, ali opet bezuspješno. Cijelo vrijeme pokušava se bacati na pod i lupati glavom o zid", objašnjavaju Jossini spasitelji koji nisu sigurni hoće li se ikada oporaviti od pretrpljenog šoka.

A osim činjenice da je prerano odvojena od majke šok su joj uzrokovala djeca s kojima je živjela prije nego je spašena. Prema njoj su se odnosila kao prema igrački odnosno kao plišanom medvjediću. Bez imalo suosjećanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara