Papiga lajanjem pokušala impresionirati novog psa, no on baš i nije oduševljen

Papiga lajanjem pokušala impresionirati novog psa, no on baš i nije oduševljen
Screenshot: YouTube

DOBRO nam je poznato da papige imaju nevjerojatnu sposobnost imitiranja zvukova, glasova, riječi, pa čak i cijelih rečenica. U svijetu papiga kakadui su jedni od omiljenijih. Vrlo su inteligentne papige koje se brzo i lako pripitomljavaju. Odlični su imitatori, a uz malo posvećenosti vlasnika naučit će ponavljati riječi, pa čak i složene rečenice. Jako su društveni i vole biti u centru pažnje.

Ovaj kakadu sa svojim vlasnikom živi već trideset i jednu godinu. No prije toga papiga Brandy nije imala lak život. Bila je ptica koja je obožavala ljude, jela im je iz ruke i živjela normalnim životom, no nakon četiri godine, poslana je u azil za ptice i ondje je doživjela gadan preokret. Druge su joj ptice smetale, postala je tjeskobna i to je rezultiralo čupanjem vlastitog perja. Njezin sadašnji vlasnik čuo je za njezinu priču i odlučio ju je udomiti.

Kada je u njezin dom ušao psić imena Chou Chou, odlučila je naučiti njegov jezik kako bi mu se približila i kako bi postali prijatelji. Znatiželjno mu prilazi i pokušava ga navesti na razgovor, no on se ne čini toliko zainteresiran. U jednom je trenutku čak pokušala grickati njegovu dlaku kako bi od njega dobila nekakvu reakciju, no uzalud. Vjerujemo da je psić vremenom popustio te da su vrlo brzo postali najbolji prijatelji koji sve čine skupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara