Pet pasmina koje su najbolje za život u stanu

Pet pasmina koje su najbolje za život u stanu
Foto: Instagram

AKO živite u stanu i razmišljate o nabavci psa, važno je najprije doznati koje su to pasmine kojima odgovara život u manjem prostoru. Osim što će pas obogatiti vaš život na više načina, i vi se trebate potruditi da pas uživa u novoj obitelji i novom prostoru koji će mu postati dom. 

Jednostavno, neke pasmine nije poželjno držati u stanu jer su prevelike, energične i preglasne. Izdvojili smo pet pasmina koje se prema istraživanjima najbolje snalaze u manjem prostoru.

Engleski buldog je mišićava pasmina pasa koja se vrlo lagano prilagođava na život u gradu ili selu. Oni nemaju nikakvih problema da spavaju, jedu te opet spavaju. Ponekad znaju biti neaktivni, ali svakako ih je dobro uključiti u aktivnosti poput igre, hodanja i trčanja. Oni vole sve ljude, u pravilu nisu bučni, te s nekoliko češljanja tjedno nećete imati previše problema s linjanjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli English Bulldog 👑 (@english.bulldog)

Briselski grifon pasmina je poznata po svojem posebnom izgledu glave. Iako su se prvenstveno koristili za lov štakora, postali su poznati maleni, veseli i znatiželjni kućni ljubimci. Dobri su prema ljudima, spadaju u prosječne pasmine prema linjanju, ali su i aktivni i zahtijevaju dosta vježbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hatshepsut | “Hattie” 🐕 (@here_comes_hattie)

Bostonski terijer je lijepo građeni pas koji je dobio naziv američki džentlmen. Riječ je o nježnim kućnim ljubimcima koji žele udovoljiti vlasnicima. Ova pasmina ne laje ako baš nije potrebno i jako se malo linja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Boston Terriers (@bostonterriers)

Ako želite kućnog ljubimca koji će biti uvijek veseo i druželjubljiv tada je maleni bišon pravi izbor za vas. Oni će biti apsolutno uvijek raspoložen osim kada ih ostavite same. Radi se o psima koji se odlično adaptiraju na život u malim prostorima, odlični su za početnike, obožavaju sve, ne laju i slabo se linjaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 마요 (@mayo_bichonfrise)

Basenji je jedna posebna pasmina poznata po tome što ne laje. Točnije, imaju neobičan grkljan te proizvode zvukove koji nisu nalik na lajanje, nego jodlanje. Linjaju se jako malo, prijateljski su raspoloženi i vrlo su inteligentni. Ova pasmina zahtijeva svakodnevnu fizičku aktivnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli basenji (@basenji.ig)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara