POMSKI Mješanac haskija i pomeranca u kojeg ćete se zaljubiti

POMSKI Mješanac haskija i pomeranca u kojeg ćete se zaljubiti
Screenshot: YouTube

POMSKI je hibridni pas koji je nastao križanjem haskija i pomeranca. Riječ je o malom psu čija se prosječna težina kreće se od 4,5 do 13 kilograma, a koji živi između 13 i 15 godina. Izgledom i bojama dlake sličniji je haskiju, a od pomeranskog špica pokupio je veličinu tijela koje je prekriveno mekanom i dugačkom dlakom.

Kada je njihovo ponašanje u pitanju, Patch.com navodi kako je generalno riječ o vrlo okretnom i aktivnom psu koji se unatoč svojoj veličini prema vlasnicima odnosi izrazito zaštitnički.

Iako je definitivno riječ o preslatkim psićima koji oduševljavaju klince iz cijeloga svijeta, poznavatelji pomskija navode kako se oni (baš poput pomeranaca) ne preporučuju djeci, koja ih često zbog izgleda tretiraju kao igračke, a oni su osjetljivi na nošenje i grube dodire. Isto tako, nije za neiskusne vlasnike te za vlasnike koji često nisu doma. 

Pomski nije priznata pasmina već tzv. dizajnerski pas, čijim se uzgojem bavi vrlo mali broj ljudi na svijetu, a cijena im seže i do 5.000 dolara. 

Unatoč visokoj cijeni, s obzirom na to da je riječ o "pasmini" koja je tek u začecima, nitko vam ne može jamčiti da kupujete zdravog psa niti koje su njegove potencijalne "pasminske bolesti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara