Psi nam daju svoje srce, ljubav i prijateljstvo, a kada ih napustimo, jako pate

Psi nam daju svoje srce, ljubav i prijateljstvo, a kada ih napustimo,  jako pate
123rf.com

OVA priča je tužna, ali je, nažalost, istinita. Iz dana u dan ljudi napuštaju svoje ljubimce iz raznih razloga. Neki odlaze van, neki imaju financijskih problema, neki su dobili dijete, neki nemaju vremena, nekima partner ne voli pse.

Postoje tisuće razloga, a katkad neki nisu opravdani. Pas je biće koje smo mi odabrali. Možda smo se s odlukom bili zaletjeli, no smatramo da bi svi trebali preuzeti odgovornost jer mi biramo njih, a ne oni nas.

U naše živote ulaze našim odabirom. Stoga moramo preuzeti odgovornost i brigu za njih dokle god su živi. Azili i udruge primaju svakodnevne pozive.

Azili imaju kapacitet koji je stalno premašen, a većina udruga nema sklonište nego funkcionira na sustavu privremenih udomitelja. I što kada ne možete više imati psa? Vjerujemo da bi ga svi rado sretno udomili, no to baš i ne ide tako lako.

Potrudite se zadržati svog ljubimca bez obzira ne sve prepreke na koje nailazite, on će vam biti zahvalan do kraja života. Volite i pazite svoje ljubimce onako kako to zaslužuju, ne ostavljajte ih!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara