Psi spašeni iz ratom uništenog grada dobili svoje prve krevete

Psi spašeni iz ratom uništenog grada dobili svoje prve krevete

Screenshoot: YouTube

Loki i Lucy su pronađeni na razorenim ulicama Aleppa u Siriji. Procjenjuje se da imaju oko četiri godine, a na životu su ostali zahvaljujući preostalim stanovnicima grada. Spašeni su preko organizacije Four Paws International početkom ove godine. Njihovi vlasnici su ih vjerojatno ostavili bježeći od rata.

 
Loki i Lucy su bili smješteni u prenamijenjenim kavezima u zoološkom vrtu kako bi bili sigurni. Čim se otvorila mogućnost, avionom su dopremljeni u Kanadu gdje ih čeka oporavak za novi život i novi dom.
 
Oboje su smješteni kod privremenih udomitelja kako bi čim prije mogli proći proces resocijalizacije i procjene karaktera pasa i kako bi se olakšao pronalazak potencijalnih udomitelja. Od prvog dana u Torontu, Loki i Lucy se moraju adaptirati na novu okolinu, naučiti hodati na uzici i igrati se s čovjekom. 
 
Haskiji su dobili i svoj prvi krevet u koji su se odmah "zavaljali" kao da su od rođenja spavali u njemu. Trenerica Hsylop kaže za ove dvije drage njuške da su izuzetno inteligentni i prilagodljivi, vole učiti i vrlo su druželjubivi. Njihovi spasioci odlučili su da će Loki i Lucy od sada imati život ispunjen ljubavlju, srećom i uživanje. 
 
Želimo im svu sreću ovoga svijeta i nadamo se da će ubrzo pronaći svoj dom i započeti novo poglavlje svog života.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara