Ptičica se zapetljala u dlake i sletjela ženi na dlan u potrazi za pomoći

Ptičica se zapetljala u dlake i sletjela ženi na dlan u potrazi za pomoći

Foto: Paige Herriott

PAIGE Herriot bila je vani u svom vrtu kada se iznenada pojavila plava ptičica koja joj je sletjela na dlan i više nije htjela otići. Kad ju je pogledala, Paige je vidjela da su joj se noge upetljale u neku vrstu dlaka. Mala je ptičica trebala pomoć pa je zbog toga sletjela na ženin dlan.

Zapetljane dlake su, čini se, bile konjske i inače ih ptice znaju vrlo često koristiti u gradnji gnijezda. Mala je ptičica vjerojatno radila na svom gnijezdu, a kada su joj se noge toliko upetljale da se nije mogla sama osloboditi, odlučila je potražiti tuđu pomoć.

"Dlake su joj čak onemogućile normalnu cirkulaciju u nogama i bila je to teška situacija", rekla je Herriott. "Trebalo mi je pet minuta da oslobodim ptičicu."

Kada ju je uspjela osloboditi od dlaka, Herriott ju je spustila i očekivala je da će odmah odletjeti, ali ptičica nije odletjela. "Smjestila sam ptičicu na drva i dala joj malo sjemenki i vode. Ostala je tamo još dvije minute", objasnila je.

Nakon par minuta ptičica se oporavila i odmorila, poletjela i sletjela na Herriottinu glavu, tu se zadržala tek sekundu te odletjela. Na taj se način zahvalila na pomoći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara