Pula uvodi pravila koja se vlasnicima pasa neće svidjeti!

Pula uvodi pravila koja se vlasnicima pasa neće svidjeti!

Foto: 123rf.com

 NA današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Pule između ostalog vijećnici bi trebali donijeti Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Prijedlog da se udrugama za zaštitu životinja na javnim površinama omogući postavljanje hranilišta za mačke za svaku je pohvalu, ali Odluka ima i nekoliko uvjeta koji se vlasnicima neće svidjeti. 

Primjerice, u prijedlogu odluke navodi se kako bi se na javne površine psi trebali izvoditi na povodniku maksimalne dužine 1,40 metara (uključujući i tzv. fleksice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući u obzir kako velik broj vlasnika ima povodac duži od propisane dužine ovakva odluka praktički znači da svi oni prema novoj odluci mogu očekivati kazne.

Slična situacije jest s uvjetom da vlasnik psa tijekom šetnje sa sobom mora imati lopaticu i vrećicu za skupljanje izmeta.

Slažemo se da izmet treba skupljati (i strogo kažnjavati one koji ga ne sakupljaju), ali koliko je nama poznato nitko od vlasnika to ne čini s lopaticom.

Znači li to da će svatko tko uz sebe nema lopaticu morati platiti kaznu? Bez obzira što izmet skuplja samo s vrećicom?

Čine li vam se ovi uvjeti prestrogima ili ne?

Prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. možete pročitati OVDJE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara