Rekli su da ne svira spašenom slonu jer je agresivan. Njegova reakcija ih je šokirala

Rekli su da ne svira spašenom slonu jer je agresivan. Njegova reakcija ih je šokirala
Screenshot: YouTube

PAUL Barton svijetu je već dobro poznat po svom sviranju slonovima koji su nekada živjeli u zatočeništvu. On je kroz svoj rad primijetio da mladi slonovi vole bržu i veseliju glazbu, dok stariji slonovi vole sporije melodije i klasičnu glazbu. Slon Chaichana do svoje je starosti bio u zatočeništvu, a ljudi su ga koristili kod sječe stabala. Bio je vezan lancima i premještao je velika debla kako bi ljudima pomogao u transportu.

Kada je došao u Elephant World, rezervat za spašene slonove, proglasili su ga opasnim jer nije vjerovao ljudima te je ponekad znao biti agresivan. No Paul nije htio odustati od ideje da svira baš njemu. Odveli su ga u planinu, daleko od ljudi, i najprije ga upoznali s klavirom. On je surlom dobro onjušio taj čudni predmet, ali i Paula.

Kada je zasvirao, dogodilo se čudo. Chaichana je počeo "plesati", kupiti surlom zemlju te je bacati u zrak, a naposljetku je sjeo kraj klavira i uživao u zvucima. Njegova reakcija iznenadila je sve volontere rezervata. Paul u Elephant World dolazi od pedesetog rođendana, kada je ženi rekao da tamo želi proslaviti rođendan svirajući slonovima koji su se napatili. Njegova je misija usrećiti te divne životinje, a mi ćemo dodati da mu to ide od ruke. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara