Savannah mačka: Zanimljivosti o ´najskupljoj mački na svijetu´

Savannah mačka: Zanimljivosti o ´najskupljoj mački na svijetu´

 Foto: www.123rf.com

SAVANNAH mačka relativno je nova mačka u svijetu ljubimaca. Prvi Savannah mačić prema podacima TICA -e okotio se u travnju 1986. Nastao je križanjem domaće mačke i afričke divlje mačke.

Kao što možete vidjeti na fotografiji Savannah mačka prepoznatljiva je po velikim i visoko postavljenim ušima i mršavom 'gracioznom' tijelu prekrivenom tamnim mrljama.

Iako izgledom djeluje pomalo divlje zapravo je riječ o savršenom ljubimcu kojem mnogi uzgajivači pripisuju neke pseće karakterne osobine. One su znatiželjne, uporne i od vlasnika uvijek traže akciju.Budući da je vrlo aktivna Savannah mačka preporučuje se i takvim vlasnicima. Poput pasa brzo se vežu za obitelj i uz malo truda možete ih naučiti raznim trikovima, ali i voditi u šetnju na povodcu. Za razliku od većine drugih mačaka Savannah mačke vole vodu.

Za kraj, za sve koji razmišljaju o ovom kućnom ljubimcu navodimo nešto što vam se neće svidjeti. Savannah mačke nose titulu najskupljih mačaka ljubimaca na svijetu. Cijene istih se kreću od dvije do nekoliko tisuća dolara.

Razlog? Naime, da bi uzgajivač dobio leglo praktički mora križati dvije različite vrste što baš i nije jednostavno. Za postići tako nešto potrebno je nekoliko godina i puno novaca. Zato su Savannah mačke izuzetno rijetke i skupe. I uglavnom ih kao ljubimce drže bogataši kojima je ova mačka statusni simbol.

Vezani članci:

Mačke u Hrvatskoj: Pasmine, cijene...

Pasmine mačaka - zanimljivosti

Egzota

Pixie bob mačka

Selkirk rex mačka

Devon rex

Maine coon

Bombajska mačka

Savannah mačka

Egipatska mau mačka

Tiffany mačka

Nebelung mačka

Abesinska mačka

Ruska plava mačka

Američka curl mačka

Norveška šumska mačka

Bengalska mačka

Sveta birmanska mačka

Britanska kratkodlaka mačka

Perzijska mačka

Chausie mačka 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara