Save Hank: To što se dogodilo vlasnicima ovog psa ne želimo da se dogodi nikome!

Save Hank: To što se dogodilo vlasnicima ovog psa ne želimo da se dogodi nikome!

Foto: Facebook.com/savehank/

LEONARDU Collinsu i Joanne Meadows iz Belfasta, vlasnicima psa Hanka prošlog četvrtka dogodilo se ono što ne želimo da se dogodi nikome - lokalne vlasti uz pratnju osam policajaca sa psima doslovce su otele dvogodišnjeg ljubimca i odvele ga na nepoznatu lokaciju.

Posted by Save Hank on 17. srpnja 2016


Razlog? Netko ih je prijavio da drže pit bulla, a držanje istih u Belfastu je zabranjeno. Problem u cijeloj priči jest kako Hank nije pit bull, već križanac američkog stafordskog terijer i labradora. Onaj tko ih je prijavio nije se žalio na njegovo ponašanje jer pas nikad nije bio agresivan, već je pas osuđen samo zato što sliči pit bullu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U trenutku kad se sve to dogodilo vlasnici nisu bili kod kuće, već su službenu obavijest pronašli zakačenu na vratima. Niti više od tjedan dana od događaja ne znaju gdje se njihov ljubimac nalazi.

Gradsko vijeće Belfasta u priopćenju za javnost napisalo je kako je pas odveden na procjenu ponašanja te kako njegovi vlasnici, dok sudovi ne odluče drugačije nemaju pravo vidjeti svog psa.

As I got older my nights are usually spent relaxing in the house. Hank liked nothing better than lying at the food of...

Posted by Save Hank on 16. srpnja 2016


Vlasnici su najavili pravnu borbu kojom će dokazati kako njihov ljubimac nije opasan, a u toj borbi nisu sami.

Putem Facebook stranice "Save Hank" podršku im je pružilo 53 tisuće ljudi, peticiju podrške Hanku potpisalo više od 122 tisuće ljudi, a putem crowdfunding kampanje prikupljanja novca za troškove suđenja do danas je prikupljeno više od 136 tisuća kuna (15,225 funti).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara